Tränarpresentationer

Daniel Bäck
Daniel BäckGolfinstruktör
Daniel Bäck har i mer än 30 år jobbat som tränare och coach åt både amatörer och tourspelare som Per-Ulrik Johansson, Patrik Sjöland, Catrin Nilsmark, Peter Gustafsson och Henrik Nyström.

Han inledde sin tränarkarriär som 18 åring hos Allan Turnbull på Jönköpings GK och efter några år som spelare och headpro på Enköpings GK, fick han den unika chansen till anställning hos David Leadbetter, den tidens högst rankade tränare i världen.

Den kompetens Daniel samlat på sig kan bara jämföras med ett fåtal andra tränare i världen. Hans förmåga att hitta och lära av de bästa coacherna i världen, inom olika ämnen, gör att han kan analysera och hjälpa alla, från nybörjare till spelare i världsklass.

Utbildningar/Certifieringar

Läs mer

Daniels nuvarande utbildningsnivå är unik i Norden och sällsynt i Europa, han är:

 • Certifierad David Leadbetter instruktör (Sveriges enda)
 • Certifierad Bioswingdynamic
 • C.H.E.K Certified Golf Biomecanic
 • C.H.E.K Holistic Life Style Coach Level 1
 • NLP Master Practitioner (coach2coach)
 • Coaching Practitioner (coach2coach)
 • Titleist TPI Level 1
 • Titleist TPI Level 2
 • Titleist TPI Junior
 • Trackman Level 1
 • Trackman level 2
 • Stack&Tilt
 • AimPoint Express level 2
 • Flatststick level 1

Erfarenhet

Med över 30 års erfarenhet har Daniel samlat på sig en kunskap och förmåga som bara ett fåtal tränare i världen har tillgång till. Daniels förmåga att hitta och lära av de bästa coacherna i världen inom olika ämnen gör att Daniel han kan hjälpa dig på ett helt unikt sätt oavsett om du spelar på PGA touren eller håller i en klubba för första gången.

Visa mindre

Gustav Bäck
Gustav BäckGolfinstruktör
Gustav har jobbat som tränare sedan 2000. Han började sin tränarbana med Daniel Bäck på Alecs Golf där han skuggade Daniel i ett år, samtidigt som Gustav gick igenom Daniel Bäck Golf Academys interna utbildningsprogram. 2006 köpte han och Daniel Årsta Golf där Gustav numera är baserad.

Gustav har en gedigen golfbakgrund och är mycket uppskattad av sina elever för hans lugna och metodiska arbetssätt. Han har en väldigt prestigelös och ödmjuk inställning till sina elever. Tar man en lektion av honom kan man vara säker på att få full uppmärksamhet och engagemang. Många golfare har en lång och komplicerad ”checklista” på vad de tänker på innan ett slag ska utföras. Tack vare sin erfarenhet och de frågor som Gustav ställer under en lektion dissekeras ”checklistan” till ett minimum och elevernas syn på golf efter en lektion är att det är betydligt enklare och lättare att förstå vad som är viktigt i just deras sving
Under de år som Gustav varit tränare har han förfinat sin instruktionsteknik genom att ge eleven ett minimalt antal förändringar och tydliga instruktioner hur de ska genomföras och ge varje elev en ”hemläxa” som redovisas till nästa lektionstillfälle. Eller som Gustav själv väljer att uttrycka det ” Det viktigaste under en lektion med mig är att eleven FÖRSTÅR vad jag vill lära ut och jag är MYCKET tydlig med att om inte eleven vet HUR eller VARFÖR en förändring ska utföras hjälper det varken eleven eller mig som tränare”.

Thomas Johansson
Thomas JohanssonGolfinstruktör
Thomas Johansson har varit en del av Daniel Bäck Golf Academy sedan 2001. Han började sin tränarkarriär med att genomföra det interna certifierings programmet under ett år. DBGA:s certifiering och 16 års erfarenhet gör honom mycket kompetent som tränare.
Thomas är också utbildad PGA tränare.
Han är uppskattad av sina elever för sitt noggranna och sociala sätt.

Enkelhet och en tydlig instruktion, är Thomas filosofi under en lektion.
”Minsta möjliga förändring – maximal förbättring”.
Allt för att slippa ha för många svingtankar ute på banan efter en lektion.
-Att få hjälpa en golfare till nästa nivå är en fantastisk känsla, säger Thomas.