AIMPOINT EXPRESS

Kurs i Aimpoint Express

Jag har i över 10 års tid använt mig av metoden AimPoint Express för att bättre förstå hur en mera logisk och träffsäker greenläsning bäst går till. Då jag haft den stora förmånen att blivit personligt utbildad av grundaren Mark Sweeney gör att jag har en djup och bred kunskap kring hela konceptet. Det finns endast fem Level-3 certifierade AimPoint instruktörer i Europa. Jag är en av dessa.

Detta är metod som definitivt också hjälpt mig i min egen puttning. Det jag upplever är att min längdkontroll blivit avsevärt mer konstant. Därmed har jag i princip helt eliminerat onödiga 3-puttar. Dessutom sätter jag fler puttar inom 3 meter vilket har haft en mycket positiv inverkan på min score.

Om du känner igen dig i någon eller flera av situationerna nedan kan jag garantera att du kommer bli hjälpt av en AimPoint Express Clinic.

-Läser du ibland att bollen ska falla åt ett håll men att den i stället faller åt motsatt håll?

-Tycker du att dina längre puttar inte stannar tillräckligt nära hål med stor risk för onödiga 3-puttar?

– Känner du dig osäker kring hur du ska ställa in ditt sikte?

-Läser du ofta så att du missar dina puttar nedanför hålet?

Tourspelare som Viktor Hovland, Lydia Ko, Justin Thomas, Ludvig Åberg, Max Homa, Jordan Spieth, Danielle Kang, Cameron Smith, Dustin Johnson, Lilia Vu, Erik van Rooyen, Nelly Corda, Brooks Koepka, Tommy Fleetwood, Rickie Fowler, Sam Burns, Justin Rose, Anna Nordqvist, Adam Scott, Madeleine Sagström, Bryson Dechambeau och en stor mängd andra spelare använder alla denna unika greenläsingsmetod. I dagsläget är det hela 5 världsettor som med AimPoint Express tagit sig hela vägen till den absoluta toppen.

Men det är faktiskt du som amatör och motionsgolfare som är den verkliga vinnaren i att spara slag genom att använda dig av AimPoint Express. Jag hoppas verkligen att vi ses på någon av mina AimPoint Express Clinics under säsongen. Efter kursen kommer du garanterat sätta fler puttar inom 3 meter, minimerat antalet 3-puttar och förbättrat din längdkontroll.