Sving DNA-kurs

Kursen

Sving-DNA kurs med Daniel Bäck på Årsta Golf.

Genom ett antal tester kan vi ta reda på hur just DU ska svinga!

Det som påverkar hur du borde svinga klubban är dels hur du strukturellt är uppbygg, ex hur långa är armarna i förhållande till kroppslängden. Det andra är vilken miljö du kommer från och vilka sporter har du gjort. I Sving-DNA kursen testar vi ditt rörelsemönster och mäter upp din struktur och du får facit på hur din sving borde se ut efter dina förutsättningar. Det gör sving-förbättringen enklare och snabbare och du kan se fram emot bättre bollträff, längre och rakare slag på en gång.

Bilden ovan visar tre av de bästa spelarna i världen, Matt Kuchar, Tiger Woods & Jim Furyk. Som man kan se på världseliten så svingar alla olika, utifrån sina specifika fysiska förutsättningar. Så varför försöker alla svinga på samma sätt?

Så här tränar vi

Vi tränar tillsammans i 3 timmar under en lördag eller söndag, där du kommer att få individuell instruktion, som vid en privatlektion.

Under kursen genomför vi ett antal tester som definierar ditt personliga Sving-DNA™ för att optimera din sving och dess olika delar;

  • Grepp

  • Uppställning

  • Kroppsrotation & viktförflyttning

  • Identifiera din optimala kraftkälla

  • Maximering av slagen med drivern

  • Optimal bollflykt (draw/rak/fade)

Sving-DNA™

Sving-DNA™ är ett resultat av en biomekanisk analys av spelarens fysiska förutsättningar för en effektiv golfsving.

Vi är alla olika byggda och har olika funktion i våra kroppar. Som du säkert sett på PGA och LPGA-Touren så finns det massor av olika svingtyper eller stilar med stor variation på hur de ser ut. Den gemensamma nämnaren är dock att de vecka efter vecka presterar golf på väldigt hög nivå. Anledningen är att de knäckt koden till sitt sving-DNA och svingar efter sina egna personliga förutsättningar. För att hjälpa dig på bästa sätt gör vi en serie tester och tar reda på ditt Sving-DNA och du får reda på hur just du borde svinga klubban.

Daniel Bäck är certifierade i Sving-DNA systemet som bygger på principerna för Bio Swing Dynamics.

Små grupper

Då upplägget på den här kursen skiljer sig ganska mycket från traditionella gruppkurser så arbetar vi med mindre grupper.

Max 6 deltagare per kurstillfälle!

Din investering 1295:-